header
Wallisgids.nl

Binn

Binn (in het Binntal) is vanuit Ernen in goed een kwartier te bereiken. Er rijden regelmatig bussen tussen Fiesch over Ernen naar Binn. Na Ausserbinn gaat de weg door een smalle tunnel van circa 1 km lengte. Door de aanleg van deze tunnel werd de verbinding tussen Binn en het RhŰnedal 's winters een stuk zekerder. Binn heeft 160 inwoners. Met de auto kan men doorrijden tot het plaatsje Im Feld, waar een gezellige uitspanning is gevestigd pal boven de wild bruisende Binna. Tussen Binn en Im Feld ligt een eenvoudige maar prachtig gelegen camping. Im Feld is een goed uitgangspunt voor een korte of lange wandeling. De grens met ItaliŽ (Albrunpass) bereikt men in een goede drie uur (bergschoenen noodzakelijk). Deze Albrunpass speelde lang geleden, voor de aanleg van de Simplonweg, een belangrijke rol in het verkeer tussen Wallis en ItaliŽ. Het Binntal geniet bekendheid om de rijkdom aan mineralen. Het zeldzame vak van Strahler wordt er beoefend; dat zijn de professionele mineralenzoekers. Vlak buiten Im Feld worden in de Mineraliengrube Lengenbach grote en fraaie stukken bergkristal en amethist gevonden. U komt er in een kwartier over een goed begaanbare weg (ook met kinderwagens). De groeve is niet toegankelijk, maar tussen het puin voor de grot vinden doorzetters zeker wat, zoals kleine granaat- of pyrietkristallen. Neem wel een beitel of een hamer mee (ook te huur in Im Feld). Een link naar de website van de Grube vindt u hier.
Kijk hier voor boeken over mineralen en gesteenten.

Wandeltips

Binn naar Grengiols over Hockmatta

(Vanuit Binn)
Een wandeling voor het hele gezin met zeer afwisselend landschap. De eerste vijf minuten zijn het minste van de hele wandeling: de route verlaat Binn via de (asfalt)weg. Maar al snel buigt het pad - vlak voor de ingang van de lange tunnel - naar links en volgt slingerend het dal, met regelmatig een peilloze blik in de diepte op de rivier de Binna. Dit is eigenlijk de oude weg, die door het verkeer werd gebrukt voordat de tunnel werd aangelegd. De weg bestond zelfs al in de Romeinse tijd.. Na circa 2 km verlaat de route deze oude weg en loopt naar beneden tot een honderden jaren oude stenen boogbrug, waarmee de Binna kan worden overgestoken. De route vervolgt via een licht stijgend pad, en voert langs een kapelletje op de zuidhelling van het Rhônedal gelegen. Vroeger was het hier waarschijnlijk drukker dan nu, want juist hier liep de hoofdweg door het Rhônedal. Nu heeft de wandelaar prachtig uitzicht op de spoorlijn en de verkeersweg die juist aan de overkant van het dal gelegen zijn. Uiteindelijk komt deze wandeling uit in het hooggelegen gedeelte van Grengiols. In een kwartiertje bereikt men het station van de Matterhorn Gotthard Bahn, dat in het laagst gelegen gedeelte van Grengiols ligt. Per trein (ieder uur) kan worden teruggereisd naar Fiesch, en vandaar per postbus naar Binn. Beschrijving van deze wandeltocht en andere wandelingen vanuit Binn vindt u hier.

Vijfdaagse wandelvakantie

(Vanuit Binn)
Liefhebbers van ongerepte natuur opgelet: dit wandelarrangement van vijf dagen in en rondom het Binntal is prachtig samengesteld. Niet te zwaar (dat heb je natuurlijk ook zelf in de hand) en vol afwisseling. Overnachting in een knus Zwitsers pension, en naar keuze ook een nacht in de Binntal Hütte.We selecteerden deze vijfdaagse uit het aanbod van SNP-reizen, ga hier naar het hele programma.
Hoogte1401 m
Postcode3996
website VVV  

Vakantiefoto's

Hallo, deze foto is gemaakt tijdens een tocht naar de Binntalhutte. Hopelijk is hij mooi genoeg om op uw site geplaatst te worden. (Antwoord van wallisgids.nl: dat is hij zeker!)
Jhon & Arianne Baan

Meer vakantiefoto's uit Binn? Als u hier geweest bent, kunt u zelf foto's opsturen.