header
Wallisgids.nl

Blatten (bij Brig)

Blatten, onderdeel van de gemeente Naters, is in de loop der jaren heel wat vakantiehuisjes rijker geworden, maar de dorpskern is daardoor zeker niet veranderd. Blatten is een uitgangspunt voor vele wandelingen. Vanuit Belalp (per kabelbaan en een aansluitende korte wandeling te bereiken) ziet men een van de mooiste panorama's in Wallis. De Aletschgletsjer, ruim 23 km lang, domineert hier het uitzicht. Vanuit Belalp worden gletsjer-wandeltochten (onder begeleiding) georganiseerd, onder andere naar het aan de overzijde van de gletsjer gelegen Riederalp. Natuurlijk is hier 's winters een skigebied met vele pistes, waarvan er zelfs een door een tunnel (met kunstmatig aangebrachte sneeuw) gaat van 4 m breed en 150 m lang (Hohstock).

Wandeltip

Massaschlucht

(Vanuit Blatten)
Een fraaie wandeling vanuit Blatten (bij Brig) voert door de Massaschlucht, de kloof waardoor het smeltwater van de Aletschgletsjer naar de Rhône stroomt. Het pad volgt de oude waterleiding die soms langs loodrechte rotswanden was aangelegd. Het wandelpad is op die plaatsen in de rotsen uitgehakt en loopt langs bloedstollende afgronden. Niet echt gevaarlijk, maar wel spectaculair. Het is circa twee uur lopen van Blatten tot Ried-Mörel, hiervandaan in circa een half uur terug met kabelbaan en trein tot Brig. De bus van Brig naar Blatten doet er 25 minuten over.
Hoogte1322 m
website VVV  

Wintersport in Blatten (bij Brig) (gegevens kunnen afwijken)
Pistes 60 km, 12 liften
Slee-afdaling ja
Skischool CHF 210 (5 dagen kind)
Liften (CHF)
  1 dag 6 dagen
V 56 293
K 28 147
17-20 jarigen genieten 15% korting op de liftpassen.
Blatten is een oorspronkelijk Walliser dorp vlakbij Brig. Het vriendelijke skigebied is uitnodigend voor het hele gezin.

Vakantiefoto's

Belalp + Aletschgletscher
Familie W. van de Water, Zeist

Belalp
Familie W. van de Water, Zeist

Meer vakantiefoto's uit Blatten (bij Brig)? Als u hier geweest bent, kunt u zelf foto's opsturen.