header
Wallisgids.nl

Champoussin

Champoussin behoort tot de gemeente Val d'Illiez en is een relatief nieuw vakantiedorp. De bouw is in 1980 begonnen en nog steeds wordt het dorp verder uitgebreid. Vroeger werd dit fraaie landschap vooral bewoond door koeien en geiten, en dit agrarsche bestaan wordt nog volop levend gehouden door de familie Gex-Fabry, die er onder andere een ambachtelijke kaasmakerij runt. De melk komt van vier boerderijen en er wordt jaarlijks 200 ton kaas geproduceerd. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen bij de productie, en op zolder is er een mini-museumpje ingericht. De twintig soorten kaas zijn er natuurlijk in het winkeltje te koop. De kaasmakerij is één van de activiteiten van de familie, want als Chez Gaby exploiteren ze ook een restaurant en verhuren paarden. Niet gek om in dit prachtige landschap je op een paardenrug te laten vervoeren. Kijk hier voor meer informatie.

Champoussin maakt deel uit van het skigebied Les Porte du Soleil. Maar in de zomer staan de stoeltjesliften niet stil: ruim twintig zijn er in bedrijf en maken het wandelaars en vooral ook mountainbikers gemakkelijk om het gebied, dat zich uitstrekt tot over de Franse grens, te verkennen.

Point Sud

In de schaduw van het bos en soms hoog in de bomen is een uitdagend parcours gebouwd van vooral hout, touw en staalkabels. Deze spannende attractie is voor jong en oud, voor kleine kinderen is er een aangepast parcoursje. Na een duidelijke introductie en uitleg over regels en veiligheid kan de tocht beginnen: wiebelende touwbruggen en boomstammen moeten worden overwonnen, en af en toe een heuse tyroliënne. Het hele traject duurt circa twee uur, maar dan komt nog het klapstuk: acht kabelbanen (tyroliënnes) achter elkaar maken dat je als een vogel door het luchtruim zweeft - of beter: scheurt. Het geeft veilig gevoel dat alerte medewerkers de capriolen in de gaten houden. Voor het afleggen van de baan betaal je 35 Frank, er zijn echter ook gezinstarieven (5 personen 120 Frank). De tyroliënnes kosten 25 Frank (gezin 90 Frank), en er zijn combinatietarieven.

Voor meer informatie, prijzen en reserveringen: kijk hier

Hoogte1597 m
website VVV  

Wintersport in Champoussin (gegevens kunnen afwijken)
Pistes 650 km, 196 liften
Slee-afdaling ja
Skischool CHF 230 (5 dagen kind)
Liften (CHF)
  1 dag 6 dagen
V 61 300
K 46 225
Het getoonde skischooltarief is voor zeven halve dagen, andere combintaties mogelijk. Gezinstarief: bij koop vanaf vier liftpassen voor een gezin wordt 15% korting verleend. De liftpassen zijn voor het hele gebied van Les Portes du Soleil.

Vakantiefoto's

We hebben nog geen vakantiefoto's uit Champoussin. Bent u hier geweest en wilt u zelf foto's opsturen?