header
Wallisgids.nl

Fiesch

Accomodatie in Fiesch: bekijk het aanbod van chalets. Tip voor groepen: Sport Ferien Resort Fiesch biedt zowel klein- als grootschalige accommodatie aan op een prachtige locatie. Op een hoogte van 1050 meter krijgt de gast de beschikking over een ruim aanbod van sport- en spelactiviteiten en volledige verzorging voor een zeer vriendelijk tarief (vanaf circa € 40 p.p. per nacht, vol pension). Het skigebied Aletsch is vlakbij. Kijk hier voor een videoimpressie.

fotoWie Fiesch zegt, zegt Aletsch. Of Eggishorn. Het is deze berg (2926 m) die Fiesch toeristisch op de kaart heeft gezet, en de kabelbaan ernaartoe ontsluit tegelijk het Aletschgebied, door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen. Fiesch is ook het uitgangspunt van vele tochten in het alpine hooggebergte, want de gemeente strekt zich uit via de immense Fieschergletsjer tot aan de Finsteraarhorn (4274 m).
Veel mensen bezoeken Fiesch voor het prachtige uitzicht van de Eggishorn, en dankzij de kabelbaan vergt dat ook nauwelijks inspanning. Om de top van de Eggishorn te bereiken moet u vanaf het bergstation nog circa 20 minuten te voet afleggen door ruw, rotsachtig terrein, deels over een graat waar het aan twee kanten van het pad soms zeer steil naar beneden gaat. Vanaf de top van deze berg is er een prachtig een prachtig panorama met de Walliser en Berner Alpen en het Aletschgebied. In het zuidwesten zijn Weisshorn, Matterhorn en Mischabel te zien, in het noordoosten de Aletschgletsjer en Jungfrau.

Seilpark Fiesch

foto

In de bomen bij Fiesch Feriendorf is een prachtig Seilpark gebouwd, waar jong en oud een flinke adrenalinekik kunnen opdoen. De ontwerpers hebben de kaart van Zwitserland in het hoofd gehad, want de bezoekers klimmen, klauteren, tokkelen en zoeven door het hele land. Soms met wel heel origineel gekozen hulpmiddelen, zoals een step, fiets, skelter of surfplank. Wie het hele parours wil doen moet zeker drie uur uittrekken, en ook wel redelijk fit zijn om de prestatie te leveren. Maar je kunt ook besluiten het bij één of meer deelparcoursen te laten.
Het aspect veiligheid verdient de volle aandacht, zo begint een bezoek aan het Seilpark met een introductievideo (ook in het Nederlands). Ook gehandicapten kunnen terecht op het parcours voor rolstoelers, uitgangspunt is wel dat de gehandicapte kracht genoeg kan opbrengen zichzelf voort te bewegen.
foto foto
foto foto
Toegangsprijs volwassenen: 35 Frank, kinderen 28 Frank (5 Frank p.p. korting met Gästekarte). Kijk verder voor meer informatie over de openingstijden.

Wandeltips

(Vanuit Fiesch)
Fiescheralp bereikt u snel via de kabelbaan vanuit Fiesch.

De Märjelensee is gelegen tegen de Aletschgletsjer, vlak onder de Eggishorn. Het mooie blauwe water wordt soms opgesierd door grote stukken wit ijs, die van de gletsjer afbrokkelen. Je kunt er letterlijk je hand op de gletsjer leggen. De wandeling heen en terug vanuit Fiescheralp duurt ruim drie uur; op de heen- of terugweg kan gebruik worden gemaakt van een circa 1 kilometer lange tunnel, die gebouwd werd voor de aanleg van een stuwmeer. Er is niet ver van de Märjelensee een gezellige uitspanning, waar gegeten en gedronken kan worden.

Fiescheralp - Bettmerhorn

(Vanuit Fiesch)
Fiescheralp bereikt u snel via de kabelbaan vanuit Fiesch.

De Bettmerhorn is met zijn 2865 meter iets lager dan de Eggishorn (2934 m), en is makkelijker te beklimmen. Beide bergen zijn ook per kabelbaan te bereiken. De wandeling vanaf Fiescheralp duurt circa 2 uur.

Hoogte1062 m
Inwoners940
Postcode3984
website VVV  

Wintersport in Fiesch (gegevens kunnen afwijken)
Pistes 99 km, 33 liften
Slee-afdaling ja
Skischool CHF 210 (5 dagen kind)
Liften (CHF)
  1 dag 6 dagen
V 59 328
K 30 164
LET OP: dalafdalingen niet altijd mogelijk, informeer hiernaar. De liftprijzen zijn inclusief de kabelbaan Fiesch-Fiescheralp en zijn geldig in het hele Aletschgebied. Jongeren 15% korting.

Vakantiefoto's

De foto?s zijn genomen op de Fiescheralp, door de tunnel. De laatste is het zicht op Bellwald. Ik hoop dat U ze mooi vindt. Gerrit de Haas, Oldebroek
Gerrit de Haas

Zo lang het nog kan hoop ik in Fiesch mijn vakantie door te brengen. Het is iedere keer weer genieten. (zie volgende foto)
Gerrit de Haas

Wij gaan (gingen) al ruim 20 jaar met vakantie naar Fiesch, en we genoten daar dan iedere keer weer van de bergen met zijn sneeuwtoppen, en de schitterende wandeltochten, je ziet steeds weer een ander vergezicht. Door het overlijden van mijn vrouw moet ik nu alleen gaan. (zie volgende foto)
Gerrit de Haas

Uitzicht over Fiesch, in de verte de Weisshorn
myswitzerland.com


Jhon & Arianne Baan

Meer vakantiefoto's uit Fiesch? Als u hier geweest bent, kunt u zelf foto's opsturen.