header
Wallisgids.nl

Le Bouveret

fotoIn Le Bouveret maakt men kennis met een sfeer die elders in Wallis onvindbaar is. Dat komt omdat Le Bouveret ‘de havenstad' van Wallis is. Hier komt de Rhône uit in het meer van Genève. Hier is watersport en visserij. Het is de Rive Bleu van Wallis. Naast het kleine station bevindt zich een prommenade met diverse kraampjes waar pizza, pasta, raclette maar ook kebab en shoarma om aandacht vragen. Wie zich echter wil verpozen aan de waterkant, moet toegang betalen voor het officiële strand van Le Bouveret (al gauw 6 Frank, campinggasten gratis). Waterfietsen, surfplanken en zeilboten zijn te huur.

Bezienswaardigheden

fotofoto

Het Swiss Vapeur Parc ligt vlakbij de oever van het Meer van Genève en bij het station. Talloze schaalmodellen van stoomlocomotieven, diesellocs en elektrisch materieel trekken treintjes over een parcours van circa 2 km. De bezoekers nemen plaats op de wagentjes die door de locomotieven worden voortgetrokken door tunnels en over verschillende bruggen en viaducten. Stuk voor stuk zijn de treinen schitterende replica's van het originele materieel. Het is een leuke mengelmoes van moderne treinstellen en modellen van lang geleden - er is zelfs een tandradspoor. Een toegangskaartje kost circa 15 Frank (volwassenen), inclusief een onbeperkt aantal ritten met alle treinen. Kijk hier voor informatie en openingstijden.
In juni vindt er een jaarlijks terugkerend festival plaats met modeltreinen uit heel Europa. In het park zijn ook prachtige schaalmodellen van gebouwen uit heel Zwitserland te bezichtigen.

Attracties

Een topattractie in zijn soort is het Aquaparc: een grotendeels overdekt subtropisch waterspektakel, met glijbanen in alle smaken voor groot en klein. Bij de meeste glijbanen wordt gebruik gemaakt van opblaasmateriaal, de zogenaamde Toboggans, voor de afdaling, en de verschillende glijbaan-buizen zijn gecodeerd naar moeilijkheidsgraad. Er zijn 1-, 2- en 3-persoons afdalingen, maar de meest spectaculaire is toch wel de Boosterloop, die begint met een vrije val en een looping. Snelheid tijdens de afdaling: 80 km per uur. Voor de boosterloop geldt een kleine toeslag van 3 Frank bovenop een toegangsprijs van bijna 50 Frank voor een volwassene (voor gezinnen is een voordeligere familiekaart beschikbaar). Het Aquaparc is met een loopbrug verbonden met een strandje aan het meer. Kijk hier voor meer informatie.


Naar Montreux op de fiets of met de boot

foto Een boottochtje met de lijndienst op het Meer van Genève is een leuke belevenis en valt zeker onder de categorie 'onthaasting'. Een mooi uitstapje voor een have dag is een bezoek aan het Chateau de Chillon, een kasteel vlakbij Montreux gelegen in het Meer van Genève. De geschiedenis komt er fantastisch tot leven met een audiotour, beschikbaar voor apple en android en te downloaden via de website van Chillon.
Een andere mogelijkheid is natuurlijk de fiets: bij Wallis Rollt gelegen aan de kade van het meer, zijn prima fietsen 'te leen' (eerste vier uur gratis), en de route naar Montreux via Chillon voert eerst door een prachtig natuurgebied (de 'delta' van de Rhône) en later direct langs het meer. In nog geen uur sta je met de fiets op de bloemrijke boulevard van het mondaine Montreux!

 

Hoogte375 m
Inwoners2500
Postcode1897
website VVV  

Vakantiefoto's

We hebben nog geen vakantiefoto's uit Le Bouveret. Bent u hier geweest en wilt u zelf foto's opsturen?