header
Wallisgids.nl

Mörel ligt 8 km van Brig, en is zowel per auto als per trein goed te bereiken. Tussen Brig en Mörel ligt aan de rechterkant van de weg een grote (raclette)-kaasmakerij (bij Bitsch). Iets verder richting Mörel staat ingeklemd tussen weg en spoorlijn de Kapelle zur Hohenflüh, een geliefde plaats voor huwelijksinzegeingen. Vanuit Mörel gaan kabelbanen naar Riederalp, een autovrij vakantiedorp (net als Bettmeralp, te bereiken vanuit Betten).

Geschiedenis

De toeristische belangstelling voor Mörel is al lang geleden op gang gekomen. Het plaatsje is aantrekkelijk vanwege de nabijheid van het Aletschgebied. Mörel is een druk dorp, vooral 's ochtends en aan het eind van de dag, wanneer de toeristen gaan en terugkeren van tochten in de omgeving. Ooit was Mörel een graafschap van de Savoyen (11e tot de 14e eeuw). In het oude gedeelte van het dorp zijn huizen uit de 16e en 17e eeuw de overblijfselen van het verleden; een bezoek aan de kerk met zijn barokke altaren en fresco's loont de moeite.

Breiten

Even boven Mörel ligt het vakantiedorpje Breiten, voorzien van het kuurbad Salina Maris, met een zoutgehalte als dat van de Middellandse Zee. Een bezoek aan dit kuurbad is minder geschikt met jonge kinderen. Voor informatie kijk hier.

Wandeltip

Aletschwald

(Vanuit Riederalp of Bettmeralp)
Het Aletschwald is een beschermd natuurgebied boven de Aletschgletsjer. Deze gletsjer heeft een lengte van 23,6 km en is de langste gletsjer van Europa. De wandeltocht van Riederalp over de Riederfurka door het Aletschwald naar Bettmeralp duurt ruim 3 uur en voert over een goed begaanbaar pad. Bij de Riederfurka staat Villa Cassel, genoemd naar een Engelse bankier die in het begin van deze eeuw hier op advies van zijn arts zijn vakantie doorbracht. Hij liet deze villa bouwen, omdat de kamers in het hotel Riederfurka hem te eenvoudig waren. Nu heeft de Zwitserse Natuurbeschermingsorganisatie er een permanente tentoonstelling over flora, fauna en geologie van het Aletschwald. Bij dit Wald moet men zich overigens geen dichtbegroeid bos voorstellen; de bomen die hier staan leveren een voortdurende strijd met de elementen. Men schat de leeftijd van de oudste bomen op bijna 1000 jaar.
Hoogte760 m
Inwoners520
Postcode3983

Wintersport in Riederalp (gegevens kunnen afwijken)
Pistes 99 km, 33 liften
Slee-afdaling ja
Skischool CHF 210 (5 dagen kind)
Liften (CHF)
  1 dag 6 dagen
V 55 280
K 28 140

Vakantiefoto's

We hebben nog geen vakantiefoto's uit . Bent u hier geweest en wilt u zelf foto's opsturen?