header
Wallisgids.nl

Sierre

Sierre (Duits: Siders) was al ver voor de Romeinse tijd bewoond. De stad ligt in het Franstalige gedeelte van Wallis, hoewel werd er in de late middeleeuwen Duits werd gesproken. Van de 6e tot de 11e eeuw behoorde Sierre aan het klooster van St..Maurice, maar daarna kwam het onder bisschoppelijke macht, waarmee Duits de voertaal werd. Vele eeuwen later kwam de Franse taal weer terug.

Bezienswaardigheden

Aan de Avenue Général Guisan, de gezellige winkelstraat met leuke terrassen die dwars door de stad loopt, ligt het Château de la Cour uit 1658. Dit gebouw, waarvan de façade wordt opgesierd door twee torens, is nu in gebruik als stadhuis. Van 1920 tot 1963 werd het kasteel gebruikt als hotel (Hotel Bellevue). Vaste gast in het vroegere hotel was de dichter Rainer Maria Rilke (1875-1926), die samen met zijn vriend, de Oostenrijkse filosoof Rudolf Kassner, een tweetal kamers bewoonde. Rilke vertoefde graag in Wallis. Hij werd begraven bij de schilderachtige kerk van Raron (tussen Visp en Sierre). In het huidige stadhuis zijn twee kamers ingericht ter nagedachtenis aan Rilke. Hier zijn verscheidene manuscripten, brieven én complete briefwisselingen tussen Rilke en zijn vele vriendinnen tentoongesteld. Voor openingstijden kijk hier.

Bois de Finges, Happyland

Tussen Sierre en Salgesch ligt het Bois de Finges, het grootste `pijnboombos' van Zwitserland, met een bijzondere vegetatie. Kijk hier voor meer informatie. Tussen Sierre en Sion ligt bij het plaatsje Granges het attractiepark Happyland, met een groot aanbod van het betere kermisvertier. Kinderen zullen zich er uren kunnen vermaken. Kijk hier voor openingstijden en toegangsprijzen.

Wandeltip

Walliser wijnroute

(Vanuit Sierre)
De Walliser wijnroute begint bij het Château de Villa (deels uit de zestiende eeuw). Dit kasteeltje ligt ten noordwesten van het centrum van Sierre. Het is nu in gebruik als restaurant en men schenkt er alle Walliser wijnsoorten, afkomstig van ruim 30 Walliser wijnproducenten. Daarnaast serveert men in de historische entourage ook alle Walliser specialiteiten. Vanaf het Château de Villa loopt een gemarkeerde wandelweg (Sentier Viticole) naar Salgesch, waar (net als in het Château de Villa) ook een wijnmuseum is gevestigd. Kijk hier voor de openingstijden. Tijdens de wandeling van zo'n twee uur komt u onderweg tientallen informatieborden tegen met uitleg over de wijnbouw. Salgesch ligt middenin het wijngebied waar voornamelijk de rode Dôle wordt geproduceerd.
Hoogte533 m
Inwoners14000
Postcode3960
website VVV  

Vakantiefoto's

We hebben nog geen vakantiefoto's uit Sierre. Bent u hier geweest en wilt u zelf foto's opsturen?