header
Wallisgids.nl

Val d'Illiez

Het dorp draagt dezelfde naam als het dal, en vormt samen met vakantiedorpen Champoussin en Les Crosets één gemeente. U komt in Val d'Illiez over de weg vanuit het Rhônedal (8 km vanaf Monthey), of per trein. De landbouw is hier van oudsher de belangrijkste bestaansbron. De boomgaarden en korenvelden van vroeger hebben van plaats geruild met de aardappelteelt. Veeteelt en veehandel zijn echter belangrijk gebleven.

Misschien wel de belangrijkste toeristische attractie van het plaatsje is het kuurbad Thermes, met bronwater dat onder andere fluor- en zwavelhoudend is. Dat laatste kun je ruiken. Er zijn diverse openluchtbaden, en het karakter van het zwembad is niet kuren alleen: in het stromenbad kan jong en oud zich mee laten dobberen op het kabbelende water. Toegangsprijs ligt rond de 15 Frank, voor gezinnen zijn er reducties. Kijk hier voor openingstijden en toegangsprijzen. Let op: het is niet toegestaan om zelf meegebrachte boterhammetjes te verorberen ("Picnic interdit"), waarschijnlijk om het aangrenzende restaurant te spekken.

Een speciale bergbelevenis is de Via Ferrata (tussen Champéry en Val d'Illiez), een kletterparcous dat u zonder zware training met het hele gezin kunt afleggen. Huur vantevoren bij het VVV of de sportwinkel in Val d'Illiez enkele hulpmiddelen (helm en zekering voor de staalkabel). Kijk hier voor meer informatie.

 

Hoogte950 m
Inwoners1400
website VVV  

Vakantiefoto's

We hebben nog geen vakantiefoto's uit Val d'Illiez. Bent u hier geweest en wilt u zelf foto's opsturen?